ورزش درمانی

بیماری هایی که با ورزش درمان می شوند

ورزش، عمر را طولانی تر می کند، باعث کاهش وزن می شود و به تقویت قلب کمک می کند اگرچه بهترین درمان ورزش است اما به ندرت پزشکان برای بهبود بیماری آن را توصیه می کنند.
میلیون ها نفر در جامعه ما به علت ورزش نکردن از بیماری رنج می برند اما ورزش چه نوع بیماری را درمان می کند:

 

اضطراب: اضطراب روزانه و نگرانی های کاری برای همه وجود دارد. اضطراب بالینی مزمن هم نوعی از اضطراب است از مسائلی مانند افسردگی نشأت می گیرد. ورزش برای درمان اضطراب و افسردگی مفید است؛ زیرا با آزادسازی هورمون آندروفین احساس خوب ایجاد می کند و خلق و خوی افراد را بهبود می بخشد. افرادی که ورزش می کنند، ۲۵ درصد کمتر دچار اضطراب می شوند.

 

بهترین ورزش:برای مبتلایان به اضطراب مزمن، ورزش های آرام سازی (مدیتیشن) از جمله یوگا بهترین است زیرا سیستم عصبی را آرام می کند.

 

ADHD- بیش فعالی
اگرچه این بیماری هیچ درمانی ندارد، اما ورزش تمرکز را بهبود می بخشد. ورزش به طور موقت میزان دوپامین را افزایش می دهد و در نتیجه مشابه داروهایی مانند «ریتالین» عمل می کند. علاوه بر آن، بخشی از مغز را که موظف به گرفتن تصمیمات و کنترل ضربه و تکانه هاست (impulse) تحریک می کند. ورزش اضطراب به وجود آمده بر اثر ADHD را از بین می برد.

 

بهترین ورزش: بزرگسالان می توانند از هر نوع ورزشی بهره ببرند، اما کودکان بهتر است به ایروبیک و ورزش های تیمی که اعتماد به نفس را افزایش می دهد بپردازند.

 

از دست دادن حافظه:

ورزش، جریان خون به مغز را تحریک می کند و با رفع عوامل ایجاد مشکلات قلبی مانند کلسترول بالا و سفت شدن رگ ها، مانع لخته شدن خون می شود. مغز سالم به یک قلب سالم نیاز دارد. بررسی ها نشان می دهد بزرگسالانی که به ورزش می پردازند، در تست حافظه، توجه، تصمیم گیری، انجام چند کار با هم و برنامه ریزی، امتیاز بهتری به دست می آورند.

 

بهترین ورزش: تکرار کار همانند یادگیری یک مهارت جدید، باعث رشد مغز نمی شود. ورزش های ساده مانند پیاده روی کردن از یک مسیر تازه، باغبانی، یا تغییر مسیر دوچرخه سواری و… می تواند بسیار مفید واقع شود.

 

مشکلات خواب:

به جای مصرف قرص خواب آور، ورزش کنید. ورزش نسبت به مصرف قرص، خوابی بهتر و عمیق تر ایجاد می کند. غیر از آن، کمبود خواب با بروز مشکلات متعددی ارتباط دارد که با ورزش رفع می شود؛ از جمله افزایش وزن، خستگی مفرط، بیماری قلبی و عدم توانایی کنترل استرس… که افزایش وزن باعث آپنه خواب نیز می شود.

 

بهترین ورزش: هر نوع ورزش ۳۰ دقیقه ای کیفیت خواب را بهبود می بخشد، به ویژه ورزش هایی مانند یوگا و… .

 

آسم:

شاید نامعقول به نظر بیاید، اما اگر دچار آسم شده اید هرچه بیشتر ورزش کنید کمتر دچار حمله آسم خواهید شد. بالا رفتن وزن تأثیر منفی روی وضعیت بیمار می گذارد؛ زیرا سلول های چربی التهاب ایجاد می کنند.

 

بهترین ورزش: اگر تصمیم دارید بیرون منزل ورزش کنید سعی کنید در معرض تحریک کننده های محیطی مانند کپک، گرده، آلاینده و حتی هوای خیلی سرد که حمله آسم ایجاد می کند قرار نگیرید.

 

اختلال نعوظی:

ورزش کردن در این زمینه از زندگی هم برای مرد و هم برای زن مفید است. اختلال نعوظی می تواند بر اثر استرس، پایین بودن کیفیت خواب و خستگی مفرط باشد، ورزش با افسردگی مقابله می کند. در نتیجه نیاز به مصرف قرص های ضدافسردگی را از بین می برد.

 

بهترین ورزش: هر نوع ورزش مخصوص قسمت تحتانی بدن، جریان گردش خون در این قسمت را بهبود می بخشد. البته به جز دوچرخه سواری که ممکن است روی قسمت تناسلی فشار وارد کند.

 

قاعدگی و علایم مربوط به یائسگی:

ورزش علایم قاعدگی و یائسگی را کاهش می دهد. اغلب زنان در این دوران دچار اضطراب، تغییر خلق و خو و افسردگی می شوند. ورزش علاوه بر عمل کردن به عنوان انرژی دهنده طبیعی و تقویت کننده خلق و خو، تغییرات هورمونی شایع در این دوران را از بین می برد. در زنان مسن تر، ورزش می تواند باعث افزایش تراکم استخوانی شود که با بالا رفتن سن افت می کند. ورزش می تواند با بیماری قلبی عروقی و چاقی مفرط که ناشی از تغییر هورمونی در دوران یائسگی است مقابله کند.

 

بهترین ورزش: برای زنان در دوران یائسگی، ترکیبی از ایروبیک و ورزش های مقاومتی و برای کاهش علایم قاعدگی ورزش ایروبیک کافی است.

 

درد در قست تحتانی، کمر، لگن، زانو و گردن:

تقریباً هر نوع درد را می توان با ورزش کاهش داد زیرا اغلب دردها مربوط به نشستن طولانی مدت، شیوه زندگی بی تحرک، استرس و چاقی مفرط است. همه این ها را می توان با ورزش رفع کرد. درد ممکن است به علت ضعیف بودن عضله در قسمت موثر باشد. درد زانو می تواند به علت ضعیف بودن تاندون در ران باشد. درد گردن و شانه می تواند به علت خمیدگی طولانی مدت پشت ایجاد شود .

 

بهترین ورزش: ورزش های مقاومتی و ورزش های کششی.

 

استئوآرتریت:

استئوآرتریت، درد و التهاب در اطراف مفصل ها بر اثر فرسودگی غضروفی است که از مفصل ها محافظت می کند اما نگذارید درد مانع ورزش شود؛ زیرا ورزش باعث کاهش وزن می شود و وارد آمدن فشار روی مفصل های دردناک را کاهش می دهد.

ورزش های مقاومتی، عضله های اطراف مفصل دردناک را تقویت می کند تا فشار وارده روی عضله ها کمی کاهش یابد.

بهترین ورزش: ورزش هایی مانند پیاده روی، شنا و ایروبیک در آب و با مشورت پزشک می تواند مفید واقع شود.

 

دکتر نگین از مرکز سلامت

تحریریه مرکز سلامت از مجموعه‌ای از پزشک‌های عمومی و رزیدنت‌های تخصصی برای تولیدمحتواهای خود در زمینه سلامت و بهداشت استفاده می‌کند. با خیالِ راحت این اطلاعات را مورد استفاده قرار دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً عبارت زیر را حل کنید *

دکمه بازگشت به بالا